DB meten

Nieuwste telg in onze dienstverlening is het meten, limiteren en loggen van geluidsniveaus, door ons kortweg dB meten genoemd. Hieronder verstaan wij het vaststellen van geluidsniveaus, het bewaken van geluidsnormen en het samenstellen van gedetailleerde logboeken van de meetresultaten zodat deze gebruikt kunnen worden voor rapportage en evaluatie.

10 EaZy

De apparatuur die hiervoor gebruikt wordt komt uitsluitend van het Deense topmerk 10EaZy. Grote voordelen van dit merk t.o.v. de concurrenten is de gebruiksvriendelijke interface, uitgebreide logboek mogelijkheden en doorkoppeling van de resultaten en externe viewer mogelijk via smartphone of tablet.

Servicepunt Limburg

Sinds 2015 zijn wij 10EaZy servicepunt voor de provincie Limburg, wat inhoudt dat wij de one-stop-shop zijn als het gaat om geluidsmonitoring. Onze dienstverlening strekt zich uit van adviseren bij de aanschaf van een dB meetsysteem tot het leveren van hardware tegen scherpe tarieven. Op aanvraag kunnen wij een demo uitvoeren op uw locatie.

Ook in de verhuursfeer kunnen wij u perfect van dienst zijn. Met een ruime voorraad aan 10EaZy klasse 21 (combinatie van IEC 61672:2003 klasse 2 hardware en klasse 1 software) meetsystemen kunnen wij uw evenement of muziekcentrum voorzien van de juiste middelen om gestelde geluidsnorm te bewaken. De meetsystemen zijn samengesteld in een waterdichte PELI case met vooraf geconfigureerde hard- en software, waardoor alles compact blijft en plug&play is opgezet. Achteraf ontvangt u van ons de logboeken, waardoor u deze kunt rapporteren bij de desbetreffende instanties of kunt archiveren voor eigen gebruik.

"Convenant Preventie Gehoorschade Muzieksector"

Sinds 1 maart 2014 is het mede door VNPF opgestelde "convenant preventie gehoorschade muzieksector" van kracht voor leden van de vereniging. Hieronder behoren een groot deel van de Nederlandse poppodia en een aantal festivals en evenementen. Dit convenant stelt dat leden zich moeten inzetten om geluidslimitering, geluidsmeting en gehoorbescherming toe te passen voor hun bezoekers. De geluidsnorm die in dit convenant is opgesteld bedraagt 103 dBA gemiddeld, gemeten over een periode van 15 minuten (Leq15). Leden dienen daarnaast gedurende het evenement logboeken bij te houden van de gemeten waardes en deze te rapporteren aan VNPF.

De meetsystemen van 10EaZy zijn bij uitstek geschikt om te voldoen aan de eisen gesteld in dit convenant; mede door de geringe aanschafwaarde en uitvoerige log- functionaliteit.

BOS EVENT SUPPORT | Nagelbeek 1B, 6365 EH, Schinnen | +31 (0)46 - 410 68 59 | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.