Site Productie

Nauw verwant aan de evenemententechniek, maar toch echt een aparte tak van sport, is site productie. Voor ons omvat dit alles wat te maken heeft met het ontwerpen en inrichten van een evenemententerrein. 

Ontwerpen

Het begint met het maken van een ontwerp, wat op zijn beurt weer begint met het in kaart brengen van alle wensen van de opdrachtgever. Als de lijst compleet is gaan we kijken hoe alles het beste geplaatst kan worden. In ons achterhoofd houden we dan rekening met zaken als doorstroming van publiek, bereikbaarheid met transportmiddelen, aanwezigheid van nutsvoorzieningen en dergelijke. Omdat bepaalde plaatsing voor- en nadelen met zich meebrengt voor andere faciliteiten of omdat er specifieke voorzieningen getroffen moeten worden is dit ontwerpen een dynamisch proces. We gebruiken hiervoor op CAD gebaseerde software zoals WYSIWYG (meer showdesign georiënteerd) of technische CAD varianten. 

Berekenen

Een ander belangrijk onderdeel van het ontwerpen is het berekenen van diverse zaken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan vluchtroutes, stroom-infrastructuur en sanitaire voorzieningen. Jarenlange ervaring heeft ervoor gezorgd dat BOS in de praktijk beproefde richtlijnen opgesteld heeft waarmee wij doeltreffende inschattingen kunnen maken voor het ontwerpproces. In het verlengde hiervan kunnen wij ook assisteren bij het aanvragen van vergunningen.

Inrichten

Het inrichten omvat het faciliteren en aanbrengen van de benodigde voorzieningen, zoals bijvoorbeeld aggregaten, hekwerk, tenten, sanitair, tribunes, etc. De ontwerpfase heeft al uitgewezen wat en waar het e.e.a. moet komen en nu is het tijd dat dit ook gebeurt. Omdat BOS al langer met dit bijltje hakt, hebben we inmiddels veel sterke relaties opgebouwd met toeleveranciers voor evenementenfaciliteiten. Door onze bulkafname profiteert de klant ook van een sterkere inkoop positie dan ze zouden hebben als ze eenmalig bij deze leverancier aanklopt. De lange ervaring heeft er ook voor gezorgd dat wij de specifieke voor- en

nadelen van elke leverancier kennen en voor een soepel verloop vanuit meerdere aanbieders kunnen combineren. Het plaatsen van de voorzieningen kan op velerlei manieren gebeuren. Samen gaan we op zoek naar de beste methode voor het beschikbare budget. Bijvoorbeeld, zou het mogelijk zijn dat een leverancier de gehele op- en afbouw van zijn aandeel doet, zoals bij tenten gebruikelijk is, maar ook is het mogeljik om bepaald werk met behulp van vrijwilligers uit te voeren om zo binnen een gesteld budget te blijven. Uiteindelijk zal alles onder het toeziend oog van onze projectleiders gebeuren.

Signing

BOS Event Support kan vanuit haar eigen voorraad een belangrijk deel aan event signing leveren voor uw evenement. Event signing staat voor bewegwijzering maar ook banners en andere vormen van afwerking van bouwwerken. Pictogramborden komen in vele vormen en soorten voor, zoals "vluchtroutes" en "toilet", door ons gevoerd in een maat van 60 x 60 cm te bevestigen aan pijpen of trussen.

Wij zijn in het bezit van een redelijke voorraad aan buizen en buiskoppelingen. Daarmee kunnen wij de meest bijzonder vormen realiseren voor het bevestigen van banners; de bannerframes. Banners produceren we niet zelf maar ook hiervoor maken wij gebruik van een vast netwerk aan toeleveranciers. We kunnen eventueel ook het grafisch werk voor u laten uitvoeren. Het inpakken van steigerconstructies of soortgelijke bouwwerken met textiel is ook mogelijk.

Bij onze werkzaamheden wordt altijd gewerkt onder de laatste ARBO regelgeving: veiligheid staat altijd voorop. We zijn zelf in het bezit van de diverse beschermingsmiddelen en projectleiders zijn in het bezit van BHV, zodat deze veiligheid ook bewaakt kan worden.

BOS EVENT SUPPORT | Nagelbeek 1B, 6365 EH, Schinnen | +31 (0)46 - 410 68 59 | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.